#ABHackathon - Argyll and Bute Youth Services Hackathon (DK)

#ABHackathon var Year of Young People 2018 (YOYP) ambassadøren Rhona McCrackens idé. Hun ville deltage i et hackathon, men der var ingen i nærheden af Oban, hvor hun boede, så vi besluttede at planlægge vores eget.

Land

Skotland

Organisation

Argyll and Bute Council

Målgruppe

Unge mennesker mellem 11 og 16 år, fokus på piger.

Formål

At give unge mennesker i Argyll and Bute mulighed for at få adgang til fremtidens teknologier og inspirere dem til at interessere sig for STEM-emner gennem uddannelse.

Udvikling

#ABHackathon var Year of Young People 2018 (YOYP) ambassadøren Rhona McCrackens idé. Hun ville deltage i et hackathon, men der var ingen i nærheden af Oban, hvor hun boede, så vi besluttede at planlægge vores eget.

Aktiviteter

Hackatonen var et event, som blev afholdt i forbindelse med YOYP2018, hvor unge mennesker fra hele lokalområdet blev inviteret til at deltage i en serie af workshops igennem dagen. Vi håber, at det kan blive en årlig event.

Ressourcer

Transport til medarbejdere og de unge (inklusiv færge), frokost og andre snacks, et mødested (Ungdomscenteret), som også var et centralt sted for dem, der ønskede at deltage. Internetforbindelse, tavler/smartboards på mødestedet, badges, bærbare, BBC micro:bits, Robo:Bith, værktøj til at samle Robo:Bits, Rasberry Pi’er, elektronisk starter kit til Rasberry Pi’er (inklusiv ting som breadboards og jumper wires), en stor skærm (i vores tilfælde en Promethean interactive panel), Minecraft: Education Edition.

Feedback

Reaktionerne fra de unge har været fantastiske. Alle sagde, at de gerne ville se en lignende event i fremtiden. Alle sagde, at de lærte meget og nød workshoppen. Samtidig sagde de, at de dannede nye venskaber med unge, som delte deres interesser.

Evaluering

Eventen blev planlagt med input fra de unge mennesker, for at vi var sikre på, at vi leverede en dag, som de ville nyde. Der blev holdt en evaluering i slutningen af eventen med de unge, hvor de blev spurgt, hvad de havde nydt, hvad de ville ændre, og hvad de mente ikke var godt. Alt dette blev skrevet i en bog af en af dem, der afholdte workshoppen.

Fordele

Eventen har givet en bredere forståelse af unge mennesker i forbindelse med emnerne videnskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik (STEM), hvilke karrierer der er mulige for dem, fremtiden teknologi og mulighederne for unge mennesker i landdistrikterne og fjerntliggende områder for at opbygge venskaber til andre med lignende interesser.