Gaming as Youth Work (DK)

Mange ungemedarbejdere genkendte det fænomen, at mange unge mennesker bruger videospil rigtig meget. Det var til dels sandt hos dem, der havde gennemgået traumer eller havde specielle behov. 

Land

Irland

Organisation

Carlow Regional Youth Service

Målgruppe

Teenagere, socialt isolerede unge mennesker.

Formål

At bruge gaming i arbejdet med unge mennesker til at engagere socialt isolerede unge mennesker, som måske ikke ville have adgang til “youth services”.

Udvikling

Mange ungemedarbejdere genkendte det fænomen, at mange unge mennesker bruger videospil rigtig meget. Det var til dels sandt hos dem, der havde gennemgået traumer eller havde specielle behov. 

Det blev klart, at spillene var vigtige for disse unge mennesker og optog en stor del af deres tid. Som ungemedarbejdere forstod vi ikke, hvordan vi bedst kunne støtte de unge i den situation. 

Derfor begyndte vi at lave grupper for at støtte de unge gamere, og disse har tiltrukket unge med mange forskellige sociale og følelsesmæssige behov. Mange af dem har ikke før været en del af et støtteprogram for unge.

Aktiviteter

Vi arbejdede med mange unge mennesker over flere måneder for at udvikle en gruppe og faciliteterne til at møde deres behov. Sammen udviklede de programmet, og fra uge til uge gennemgår vi det og forbedrer aktiviteterne og strukturen. 

4:00-5:00 – fri gaming 

5:00  Gruppechat / diskussion 

5:15  Holdudfordringer / aktiviteter 

5:45ish – fri gaming 

6:00 – 6:30 – Pause fra gaming, de unge får mad (medbragt til at varme eller går ind til byen med tilladelse fra forældrene) 

6:30 – fri gaming 

7:30 – gruppediskussion og evaluering 

8:00 gå hjem-tid

Ud over ovenstående program, så foregår der også spontane aktiviteter hver uge som fx. videoredigering, eventplanlægning og konsultationsarbejde for at forbedre vores service. Som en ung i denne uge sagde: “Aktiviteterne kan være hvad som helst, og de er meget varierede”.

Ressourcer

Spillesystemer og computere. De er blevet samlet fra mange forskellige steder, og mange er blevet givet som donationer.

Gammel teknologi er meget interessant for de unge mennesker, og tre af vores fjernsyn er meget gamle modeller, som vi har fået gratis fra Facebook Marketplace.

Feedback

De unge mennesker har givet positiv feedback omkring gruppen. EN har refereret til det som “Den bedste del af min uge” og en anden siger “jeg elsker denne her gruppe. Jeg synes, det er det bedste nogensinde, fordi jeg kan game og være social. Normalt gamer jeg bare, når jeg er alene, men her kan jeg gøre det og være social samtidig”. En ung har sagt at “Jeg har ikke rigtig nogle venner, og jeg går ikke i skole, så denne her gruppe hjælper mig med at få venner og lave noget”. 

Forældrene er meget positive og fortæller, at gruppen har gjort en forskel for deres børn. For mange af de unge er denne gruppe den primære eller eneste sociale aktivitet, og i nogle tilfælde har den ændret kursen på den unges liv.

Evaluering

Hver uge er de unge involveret i en gruppeevaluering, hvor de byder ind med en ting, de har nydt, en ting de vil gøre anderledes i næste uge og en opmuntrende kommentar for en peer. Denne simple form giver refleksion, evaluering og teamwork i hver session. 

Der er feedback de fleste uger. De unge bliver opmuntret til at køre deres egne events for andre som fx. spilturneringer, som er åbne for alle. De bliver også assisteret i at evaluere disse events.

Fordele

Fordelene ved denne gruppe eller “gaming community” har været mange. 

Det har skabt et miljø, hvor unge mennesker kan få peer-støtte. Det er specielt brugbart for unge mennesker, som har et begrænset social engagement undenfor gruppen. 

Tidligere når forældre eller professionelle forsøgte at støtte unge, som gamede meget, var der en usikkerhed om, hvordan man bedst skulle gøre dette. Nu er der blevet skabt en klar vej, hvor vi kan tilbyde en klar form for støtte til den unge. 

Gruppen har samarbejdet med mange forskellige projekter, inklusiv en facilitering af en Comic-Con “Game-Fest”, som tiltrak sig meget opmærksomhed. 

Fordelene ved dette program ses bedst ved at se på de unge menneskers rejse i gruppen. For mange har det været det, der ændrede deres sociale og følelsesmæssige udvikling, og det har repræsenteret en mulighed for dem, der er socialt tilbagetrukne for at komme igen og være sammen med andre ved hjælp af spil, der så ofte er en form for komfort og støtte.

Supplerende links til mere information

Hovedarrangøren Tom Manning er lige nu ved at færdiggøre en afhandling om hvordan ungemedarbejdere kan arbejde med de unge, der bruger spil hyppigt, især dem der er socialt isolerede. Hvis du er interesseret i at diskutere det, så kontakt ham endelig.   

(c00245037@itcarlow.ie)