KiddyMon Royal (DK)

Kiddy&Co er en ungdomsorganisation med base i Wien. Organisationen driver to ungdomscentre og et mobilt opsøgende program i byens 14. distrikt. I 2016 blev Kiddy&Co’s pædagogiske medarbejdere fascineret af den popularitet spil med augmented reality, som eks. “Pokemon Go” havde blandt deres målgruppe. De fik den ide at udvikle deres eget mere simple lokationsbaserede spil. Spillet fik navnet “KiddyMon”, og blev spillet første gang i marts 2017. Spillet tager 6 - 7 timer at gennemføre. I 2018 lavede Kiddy&Co’s pædagogiske medarbejdere en opdateret version med navnet “KiddyMon Royal”, som blev spillet første gang, en fredag eftermiddag, i april 2018.

Land

Østrig

Organisation

Kiddy&Co

Målgruppe

Børn og teenagere, som bor i Wiens 14. distrikt.

Mål: Hvad er delmålene med denne praksis?

  • Spillet tilskynder børn og teenagere til at udforske det offentlige rum.
  • Spillet tilskynder børn og teenagere til at deltage i en gruppeaktivitet.
  • Gennem spillet lærer unge mennesker nye steder og parker i distriktet at kende.
  • Spillet tilskynder unge mennesker til at bruge navigations-apps til at finde hemmelige steder.
  • Gennem spillet lærer unge mennesker at bruge nye funktioner i deres mobile enheder.
  • Spillet tilskynder unge mennesker til at tale om og reflekterer over medie-relaterede problematikker (eks. online sikkerhed).

Udvikling: Hvordan og hvorfor startede denne praksis? Hvordan er den sidenhen blevet udviklet?

Kiddy&Co er en ungdomsorganisation med base i Wien. Organisationen driver to ungdomscentre og et mobilt opsøgende program i byens 14. distrikt. I 2016 blev Kiddy&Co’s pædagogiske medarbejdere fascineret af den popularitet spil med augmented reality, som eks. “Pokemon Go” havde blandt deres målgruppe. De fik den ide at udvikle deres eget mere simple lokationsbaserede spil. Spillet fik navnet “KiddyMon”, og blev spillet første gang i marts 2017. Spillet tager 6 – 7 timer at gennemføre. I 2018 lavede Kiddy&Co’s pædagogiske medarbejdere en opdateret version med navnet “KiddyMon Royal”, som blev spillet første gang, en fredag eftermiddag, i april 2018.

Aktivitet: Hvordan udfoldes denne praksis i praksis?

I  det lokationsbaserede spil transformeres pædagogiske medarbejdere til KiddyMon-karakterer, som gemmer sig i distriktets forskellige offentlige parker. Børn som vil spille spillet skal danne grupper med hinanden. Hver gruppe skal have en smartphone, og modtager så et sæt GPS-koordinater, efter at have registreret sig i spillet. Ved hjælp af GPS-koordinaterne kan grupperne finde ud af hvor spillets KiddyMons gemmer sig. Når de har fundet en KiddyMon, skal de unge diskutere et bestemt emne, samt løse nogle små udfordringer. KiddyMon-karakterens navn (eks. “app-æder” antyder hvilke emner den gerne vil diskutere. Efter at have løst udfordringerne, får børnene små belønninger. Det hold, som finder flest KiddyMons og besvarer flest spørgsmål rigtigt, får en præmie til slut.

Ressourcer: Hvilke ressourcer kræver denne praksis?

  • Et stort hold pædagogiske medarbejdere; mindst 8-10 personer, afhængig af antallet af KiddyMon-gemmesteder. Hver KiddyMon skal have en smartphone, for at kunne sende sit nøjagtige gemmested, når spillet starter, og for at kunne give spillerne adgang til et WLAN-netværk.
  • Hvert spiller-hold skal have mindst en smartphone.

Feedback: Hvilken feedback har vi fået fra de unge?

De pædagogiske medarbejdere har fået meget positiv feedback fra de unge deltagere. De unge er specielt glade for lede efter de gemte KiddyMons og at løse de forskellige gåder. Det yngre publikum kunne godt lide de kreative tegne-workshops, hvor børnene kunne tegne deres egne KiddyMon-karakterer.

Evaluering: Hvordan er denne praksis blevet evalueret?

En uge efter arrangementet aflagde holdet en rapport om spillet, som var meget positiv. I forbindelse med afviklingen af spillet blev det tydeligt, at det oprindelige “Pokemon Go”-spil ikke længere er særlig populært blandt teenagere. Derfor vil “Kiddy&Co”-holdet sandsynlig lave ændringer i kommende versioner af spillet.

Fordele: Hvilket bidrag har denne praksis ydet til organisations arbejde med de unge?

I starten af sommer-programmet giver spillet “Kiddy&Co” -holdet en god mulighed for at fremvise deres aktivitetssteder for den unge målgruppe. Spillet er en legende tilgang til at udforske forskellige offentlige områder, for alle deltagere. Spillets generelle medie-tematik, muliggøre samtaler om medie-relaterede problematikker med målgruppen. For “Kiddy&Co”-holdet er det meget fascinerende at lærer deres målgruppes medie-forbrugsvaner og færdigheder at kende. Denne informationer gavner dem i forbindelse med planlægningen af nye aktiviteter.

Supplerende links til mere information om den gode praksis:

Kiddy&Co’s hjemmeside: http://www.kidsline.at/

Billeder af KiddyMon-aktiviteten: http://www.kidsline.at/de/fotos/2018.php?cat_id=120