Liikkuva nuorisotyö ja sosiaalinen media (FIN)

Nuorisotyöntekijät liikkuvat ympäri Porvoota uudella liikkuvan nuorisotyön autolla, tarkoituksena kohdata nuoria eri kaupungin alueilla ja laajentaa toimintaa myös keskustan ulkopuolelle. Toiminnassa hyödynnetään monipuolisesti myös erilaisia sosiaalisen median palveluja.

Sijainti

Suomi

Organisaatio

Porvoon nuorisopalvelut

Kohderyhmä

Porvoolaiset nuoret

Tavoitteet

Houkutella myös uusia nuoria liikkuvan nuorisotyön palveluiden äärelle

Kehittäminen

Porvoon nuorisopalvelut alkoi kesällä 2018 toteuttaa uutta toimintamallia nimeltä liikkuva nuorisotyö. Kaupunki investoi pakettiautoon, joka sai nimen LIMO. Liikkuvan nuorisotyön tavoitteena oli ottaa kaikki parhaat palat nuorisotiloilta ja tuoda ne ulos kylille ja kaupungille. Auto liikkuu keväästä syksyyn. Ensimmäinen toimintavuosi oli monella tapaa positiivinen, vaikka sekaan mahtui myös hiljaisia päiviä. Ensimmäisen vuoden kokemuksista opimme paljon ja kehitämme toimintaa tälle vuodelle.

Toiminta

Nuorisotyöntekijät liikkuvat ympäri Porvoota uudella liikkuvan nuorisotyön autolla, tarkoituksena kohdata nuoria eri kaupungin alueilla ja laajentaa toimintaa myös keskustan ulkopuolelle.
Auto on varustettu monenlaisilla aktiviteeteilla ja mukaan voi tulla esim. pelaamaan erilaisia pelejä, kuuntelemaan musiikkia, juttelemaan nuorisotyöntekijöiden kanssa kahvikupposen tai grillimakkaran äärellä, tai ihan vaan hengailemaan, riippuen siitä mitä sinä päivänä on ohjelmassa ja mitä nuoret toivovat.

Maanantaisin ja keskiviikkoisin auto liikkuu ennalta sovituissa paikoissa. Muina arkipäivinä nuoret saavat itse toivoa, minne liikkuva nuorisotyö parkkeeraa. Toiveita pysähdyspaikoista voi esittää nuorisopalveluille sosiaalisen median ja pikaviestisovellusten kautta.

Kilpailupäivinä LIMO on piilotettu jonnekin päin kaupunkia ja somepalveluista voi löytää vinkkejä olinpaikkaan ja salasanaan. Ensimmäinen paikalle oikean salasanan kanssa tullut nuori voittaa. Vinkeissä on ollut usein myös nähtävyyksiä ja kiinnostavia faktoja Porvoon kaupungista.

Resurssit

Auto, nuorisotyöntekijät, sosiaalisen median sovelluksia. Olemme olleet onnekkaita kun olemme saaneet toiminnan rullaamaan ja oman auton käyttöön. Toimintaa pystyisi kuitenkin tekemään vaikka polkupyörällä tai jalkaisin kaupungin puistossa. Ajatuksena on tulla ulos toimipaikasta ja kohdata nuoria siellä missä he liikkuvat.

Palaute

Palaute on ollut hyvää. On kestänyt pitkään saada nuoret ymmärtämään että tulemme oikeasti paikalle sinne missä meitä tarvitaan ja toivotaan. Auto on myös uusi katukuvassa mutta nuoret alkavat pikkuhiljaa ottamaan sen omakseen ja kutsuvat sitä jo nimeltä.

Arviointi

Tärkeimpiä tuloksia meille eivät ole pelkät numerot ja tilastot. Tieto ja osaaminen kylän tapahtumista ja nuorten liikkumisesta on ollut meille tärkeintä, ja sillä tiedolla voimme kehittää parempaa toimintaa. Saamme myös tietoa siitä mikä ei toimi.

Hyödyt

Tämä toiminta on tuonut mukaan uusia nuoria ja laajentanut meidän toiminta-aluettamme paljon. Toiminta on myös tullut saataville entistä useammille kaupungin nuorille.

Lisätiedot

https://www.porvoo.fi/liikkuva-nuorisotyo
https://www.instagram.com/liikkuva_nuorisotyo_porvoo/