Mitassist.dk - online rådgivning for drenge (DK)

MitAssist.dk er Danmarks første online community for drenge, hvor de kan give og få assist fra andre unge.

Land

Danmark

Organisation

Center for Digital Pædagogik.

Målgruppe

Unge mænd mellem 13 og 25 år.

Formål

Det er et faktum, at mænd, især de yngre af dem, har svært ved at åbne op, række ud og opsøge rådgivning ift. jævnaldrende piger. Derfor er MitAssist oprettet med netop det formål at nå ud til unge mænd og få dem til at lukke op for de problemer, de kan stå med i livet. Hvad enten det er ift. piger, udseende, seksuel debut mv., lægger MitAssist op til, at unge mænd kan snakke om alt, de har brug for.

Udvikling

Mitassist.dk er udviklet på initiativ af Center for Digital Pædagogik i 2015 i samarbejde med TUBA Danmark og med støtte fra den danske fond VELUX FONDEN. Indsatsen er iværksat med ønsket om at skabe et alternativt rådgivningstilbud til de mere traditionelle digitale ungdomsrådgivninger, der generelt har svært ved at tiltrække drenge i rådgivningen.

I udviklingsarbejdet besøgte vi bl.a. unge drenge og mænd på uddannelsessteder for at blive klogere på, hvorfor drenge er så dårligt repræsenterede i de sociale rådgivningstilbud, og for at finde ud af hvordan den ideelle drengerådgivning skulle fungere. Vi fandt blandt andet ud af, at mange drenge opfatter den ellers meget udbredte anerkendelses-pædagogik som feminin.

Som modstykke hertil fokuserer MitAssist bevidst på konkrete råd, som de unge drenge selv kan vælge at tage i brug. Vores forstudie pegede også på, at mange drenge respekterer erfaring over faglighed, hvilket har gjort, at MitAssist inkluderer livserfaring i rådgivernes profilbeskrivelser. Beskrivelserne er i sig selv et nyt rådgivningsbegreb, som udsprang af den indsigt, at drenge oftere end piger har brug for at opbygge tillidsbånd, inden de åbner op. I dag har sitet 732 aktive brugere, heraf er de 656 drenge.

Aktiviteter

MitAssist.dk er Danmarks første online community for drenge, hvor de kan give og få assist fra andre unge. MitAssist er udviklet specielt til drenge, fordi langt de fleste online rådgivningsplatforme domineres af piger. Typisk udgør drenge kun tre ud af ti besøgende i de danske online rådgivninger.

På mitassist.dk kan unge oprette sig anonymt og få svar (assists) på alle livets svære spørgsmål, lige fra kærestesorger til stofmisbrug og problemer på uddannelsen og jobbet. Svarene kommer fra andre unge i lignende situationer, som eventuelt har mere erfaring, og som noget unikt kan den unge vælge at koble en selvvalgt frivillig voksen rådgiver (coach) på svar-tråden. På denne måde bliver man på hjemmesiden mødt med råd fra både jævnaldrende med samme livserfaringer og voksne, der kan byde ind med sundhedsfaglige input.

Herudover er der også mulighed for at tilgå forskellige podcasts og blogindlæg, der omhandler emner, der typisk findes i unge mænds liv.

Ressourcer

Aktiviteterne forudsætter, at der oprettes en innovation platform med interaktive funktioner baseret på gamification således, at de unge kan komme i kontakt med hinanden og med rådgiverne. Herudover kræver det også, at tilknyttes frivillige eller ansatte ressourcepersoner, som uddannes til at rådgive digitalpædagogisk.Tilbuddet er afhængig af pædagogiske medarbejdere, som kan sikre en kontinuerlig og kvalitativ høj faglig rådgivning. Endvidere er der brug for løbende funding for at finansiere sitet. Det kan være en udfordring at få dækket omkostningerne, da tilbuddet er gratis for brugerne.

Feedback

Siden opstarten har der på mitassist.dk været 188.099 unikke sidevisninger, der har været 350 spørgsmål til rådgiverne og der er givet 1.100 assist.

Evaluering

MitAssist tilbyder løbende de unge at komme med feedback til sitet. De unge mænd kan skrive ind med ideer til, hvordan hjemmesiden kan forbedres eller, hvis der er problemer med siden.

I perioden 2015-2017 blev projektet evalueret af en ekstern partner. Det var positiv respons på evalueringen, der konkluderede, at MitAssist har formået at række ud til den rette målgruppe og er lykkes med at få de unge mænd i dialog med et højkvalitets og alternativt rådgivningstilbud. Rapporten findes på dansk.

Fordele

Ved at tilbyde rådgivning, hvor unge mænd ikke konfronteres med ordinære begreber som ‘rådgiver’, ‘hjælp’ og ‘fagfolk’, men i stedet mere maskuline begreber som ‘coach’, ‘assist’ og ‘leaderboard’ (oversigt over hvor mange assists, man har givet), har vi skabt et rum, hvor mænd er bedre i stand til at åbne sig og dele deres bekymringer ift. en ordinær fysisk eller online rådgivning.

Supplerende links til mere information

www.mitassist.dk