Mobilt ungdomsarbejde og sociale medier (DK)

Ungdomsarbejdere i Porvoo mødte unge mennesker i forskellige dele af byen med varevognen. Det udvidede deres aktiviteter udenfor byens centrum. 

Land

Finland

Organisation

City of Porvoo youth services

Målgruppe

Unge mennesker der bor i Porvoo.

Formål

At tiltrække nye unge til den mobile ungdomsservice.

Udvikling

I sommeren 2018 begyndte Porvoo Ungdomsservice at implementere en ny operationsmodel kaldet mobilt ungdomsarbejde. Byen investerede i en varevogn kaldet LIMO. Målet med det mobile ungdomsarbejde var at tage alle de bedste dele fra ungdomshusene og bringe dem ud i byen. Varevognen kører fra forår til efterår. Det første år af operationen var positivt på mange måder, selvom der også var stille dage. Vi lærte meget fra vores erfaring det første år. 

Aktiviteter

Ungdomsarbejdere i Porvoo mødte unge mennesker i forskellige dele af byen med varevognen. Det udvidede deres aktiviteter udenfor byens centrum. 

Varevognen er udstyret med en bred række aktiviteter og de unge kan fx. spille spil, lytte til musik, snakke med en ungdomsmedarbejder over en kop kaffe eller en grillet pølse eller bare hænge ud, afhængigt af hvad den unge vil.

Mandage og onsdage er bilen på pre-arrangerede lokationer. På andre dage kan de unge ønske, hvor bilen skal være parkeret. De unge kan ønske gennem de sociale medier og instant message.

På konkurrencedage er LIMO gemt et sted i byen, og de unge kan finde tips om, hvor LIMO holder henne på sociale medier. Den første unge med den rette kode eller password vinder. Tipsene inkluderer ofte seværdigheder og interessante facts om byen.

Ressourcer

Varevognen, et par ungemedarbejdere, sociale medier. Vi har været heldige at få det op at køre med varevognen. Det kan dog også gøre på cykel eller til fods i byen. Basis-idéen er at komme ud af kontoret og møde de unge, der hvor de hænger ud.

Feedback

Feedbacken har været god. Det har taget lang tid for de unge at forstå, hvad vi egentlig er, og hvad de kan bruge os til. Varevognen er stadig ny i bybilledet, men de unge begynder at tage den til sig, og de kalder den allerede for dens navn.

Evaluering

De vigtigste resultater for os er ikke bare tal og statistikker. Viden og know-how om eventene i byen og de unges mobilitet har været vigtigst. Med den viden kan vi udvikle bedre aktiviteter. 

Vi får også information om det, der ikke virker.

Fordele

Denne aktivitet har bragt nye unge til og har udvidet vores rækkevidde af aktiviteter. Aktiviteterne er også blevet tilgængelige for flere unge i byen.

Supplerende links til mere information

https://www.porvoo.fi/liikkuva-nuorisotyo
https://www.instagram.com/liikkuva_nuorisotyo_porvoo/