NL Young reporters (FIN)

NK Young reportes -tiimi syntyi North Lanarkshiressa, Skotlannissa, urheilutapahtuman aikana. Tiimi raportoi päivittäin "Go live in the park" -alueelta. Tavoitteena oli antaa nuorille tilaisuus kertoa tarinansa korkean profiilin kansainvälisestä urheilutapahtumasta digitaalisen median avulla.

 

Maa

Skotlanti

 

Organisaatio

Pohjois-Lanarkshiren valtuuston nuorisotyötiimi

 

Kohderyhmä

12–26-vuotiaat nuoret, joita kiinnostaa nuorten äänien edustaminen, yhteisöpohjainen tarinankerronta ja uutisointi. Projektiin osallistuneet nuoret olivat 12–19-vuotiaita.

 

Tavoitteet

 

Perustimme vuonna 2018 Pohjois-Lanarkshiren Strathclyde Country Parkissa pidetyn Euroopan urheilumestaruustapahtuman aikana NL Young Reporters -tiimin. Otimme tehtäväksemme uutisoida päivän aikana kaiken toiminnan Go Live in the Park -vyöhykkeeltä. Päämääränä oli osallistaa nuoret tarinan kertomiseen tästä korkean profiilin kansainvälisestä tapahtumasta yhteisöpohjaisen digitaalisen journalismin kautta.

 

Toiseksi pyrimme valmentamaan osallistujille uusia ja edistyneitä digitaalisia taitoja tarjoamalla koulutusta ja tilaisuuden ammattimaisen elokuvantekijän antamaan tukeen paikan päällä. Näin he saivat taitoja vloggaamiseen, bloggaamiseen, valokuvaamiseen, sosiaalisen median käyttöön, elokuvantekoon, haastattelemiseen ja editointiin.

 

Kehitys

 

Edellisenä vuonna järjestettiin samantyyppinen pilottiprojekti liittyen British Transplant Gamesiin. Se menestyi niin hyvin, että tapahtuman järjestäjät pyysivät meitä mukaan uudestaan. Tämä toimintamuoto suunniteltiin myös esittelemään Skotlannin kansallista nuorten vuotta.

 

Toiminta

Nuoret saavat vapaasti päättää, mitä tarinoita he haluavat etsiä ja uutisoida, ja heillä on siitä lähtien täysi luovan prosessin hallinta, johon he saavat tarvittaessa tukea. Tämä on nopeaa yhteisöpohjaista journalismia: tarinat napataan, editoidaan ja julkaistaan livenä vain tuntien kuluessa, jotta nuoret tottuvat toimimaan tiukoissa määräajoissa ja ajattelemaan nopeasti.

 

Resurssit

Käytämme iPadeja, videokameroita, mikrofoneja ja matkapuhelimia.  Meillä on kaksi nuorisotyöntekijää tukemassa projektia ja freelance-elokuvantekijä, joka tarjosi teknistä asiantuntemusta ja tukea. Wi-Fi ei aina ollut käytettävissä, joten jaoimme tarpeen mukaan verkon matkapuhelimista.

 

Palaute

 

Nuoret todella nauttivat kokemuksesta, ja oli mahtavaa nähdä ero heidän taidoissaan ja itseluottamuksessaan projektin päättyessä. He loivat upeaa digitaalista sisältöä kilpailuista ja festivaalipaikalta ja ovat sittemmin raportoineet menestyksestään poliittisille edustajille ja virkamiehille, joilta he ovat saaneet paljon kiitosta ponnistuksistaan ja panoksestaan koko tapahtuman onnistumiseen.

 

Arviointi

 

Pidimme esittelytapahtuman, jossa kokosimme kaiken työn yhteen, kysyimme mielipiteitä osallistuneilta nuorilta ja keräsimme heidän palautteensa. Esittelimme työtämme myös viranomaisille ja poliitikoille. Keräsimme Twitter-tilastoja osoittamaan, paljonko ihmisiä projekti saavutti ja osallisti.

 

Hyödyt

 

Se on tuonut esiin nuorisotyöntekijöiden mahdollisuudet saada nuoria mukaan uudella tavalla ja antanut nuorten äänille uuden tilaisuuden tulla kuulluiksi.  Tätä mallia voitaisiin soveltaa mihin tahansa tapahtumaan tai asiaan – se on osallistava ja nautittava tapa saada kiinni nuorille tärkeistä aiheista, joita aikuiset halusivat kuunnella. Meillä kaikilla on lisää itsevarmuutta käyttää digitaalisia taitoja työmme nauhoittamiseen ja esittelemiseen, minkä ansiosta tavoitamme suuremman yleisön.

 

Linkkejä

 

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCz8hWfE9F9pUbkY_Y032VdQ/videos

Twitter: @NLYoungReporter

Blogi: https://nlyoungreporters.wordpress.com