Vernericast - Podcasts i arbejdet med unge (DK)

Idéen var at tilbyde en platform til teenagere, hvor de kunne tale frit om de problemer, de havde tæt på dem. I dette tilfælde brugte vi podcasts som mediet.

Land

Finland

Organisation

Finnish Evangelical Lutheran church, Nakkila parish

Målgruppe

Teenagere, 15 til 20 år.

Formål

Idéen var at tilbyde en platform til teenagere, hvor de kunne tale frit om de problemer, de havde tæt på dem. I dette tilfælde brugte vi podcasts som mediet.

Udvikling

Projektet opstod fra en ungemedarbejders interesse, og teenagere fulgte op på det. Metoden bliver hele tiden videreudviklet, og vi har fx. forsøgt at optage en episode på forskellige lokationer. Den udfordring vi nu står overfor er at få nye folk som vil fortsætte projektet.

Aktiviteter

Vi har en ugentlig optagedag, som starter med en samtale om hvilke temaer de unge, som deltager, vil diskutere i podcasten. Herefter optager i vores show (20-30 min.), redigerer og uploader den færdige episode.

Ressourcer

Optageudstyr og en computer til at redigere. Vi bruger en gratis software, som hedder Audacity, til at redigere. Færdige episoder kan blive uploadet på enhver passende platform, vi bruger i øjeblikket YouTube selvom podcasten kun er lyd.

Feedback

Feedbacken har været positiv med relativt mild. Det virker til, at finnere kun har tendens til at give feedback, hvis der er noget galt. De teenagere der har lavet podcasten kunne rigtig godt lide det, og det er, selvfølgelig, den mest værdifulde feedback for os.

Evaluering

Ikke på noget specifik måde. Vi taler om vores erfaringer og tager hvad vi kan derfra for at evaluere vores arbejde.

Fordele

Det har skabt en god social tone mellem podcasterne, og det har givet materiale til vores YouTube-kanal. Podcastere siger ofte, at den ugentlige optagesession giver dem nye indsigter i det emne, vi diskuterer.