Year of Young People - Social Media Takeover (DK)

Projektet blev udviklet fra et møde mellem voksne og unge mennesker med fokus på Highlands bidrag til Year of Young People 2018.

Land

Skotland

Organisation

High Life Highland

Målgruppe

Unge mennesker som melder sig frivilligt som ambassadører for ‘Year of Young People 2018’ (YOYP), som repræsenterer forskellige ungdomsorganisationer i Highland regionen. De unge mennesker i projektet var 14-25 år.

Formål

At fodre en demokratisk proces samt og motivere unge mennesker til at deltage i den demokratiske proces.

Udvikling

Projektet blev udviklet fra et møde mellem voksne og unge mennesker med fokus på Highlands bidrag til Year of Young People 2018.

De to hovedtemaer, som blev valgt, var Deltagelse og Lighed & Diversitet.

Det blev besluttet, at vi ville bruge en Facebookgruppe ‘Communications Hub’ for at bringe gruppen af voksne og unge sammen, da den geografiske spredning var stor.

Aktiviteter

Vi havde en officiel YOYP Highland launch dag, og det var her idéen om et social medie-projekt og at bruge Facebooksiden/Twitter/Instagram til at dokumentere og dele de unge i Highlands levede erfaringer, ved at kaste lys over eksisterende aktiviteter, tog form. 

De unge mennesker sagde, at de ikke ville være begrænsede af specifikke organisationers social medie-politikker eller voksent censur, når de postede på sociale medier. De kunne allerede gøre det på deres egne sociale medier. 

De voksne ville arbejde med de unge mennesker, dele YOYP-oplevelsen og udvikle deltagelsestemaet, så vi besluttede, at vi ville se, om vi kunne lave en platform for unge mennesker, som de kunne styre og poste fra, med støttende ungemedarbejdere i baggrunden. 

Organisatoriske risici blev styret af, at projektets navn blev brugt på forsiden af social medie-platformen: “YOYP Highland”. Vi havde en samtale med unge mennesker i Highland og ungemedarbejdere om at poste online og være i en offentlig sfære, og det virkede til at være proportionelt med alderen og scenen af de unges udvikling. Det var en kritisk og reflektiv samtale og ikke så meget om “gør det ikke”-narrativet, som eksisterer i alle offentlige diskurser. 


Facebookgruppen “comms hub” var “the back office” til at dele idéer og udvikle temaer om, hvad der skulle postes på de offentlige platforme. Der var et lige antal af voksne og unge mennesker i denne gruppe, og det blev tydeligt, at nogle unge var mere tilbageholdende med at poste. 

Personlig messenger og gruppechats udviklede sig, og det var unge mennesker, der undersøgte dette. Det første forsøg på en gruppechat var 1 voksen og 15 unge mennesker, som var uhåndterlige, men tonen blev sat som projektet udviklede sig, og mindre gruppechats dukkede op. 

Det at have en personlig messengersamtale kun med unge mennesker gjorde, at der var engagement og momentum i projektet. 

Ressourcer

Smartphone, computer med et webcam og headset. Social medie-konti og en gruppe senior managers i baggrunden.

Feedback

Ledende ungemedarbejder, John Taylor, var finalist i The Digital Youth Work kategorien i The National Youth Work Awards 2019. Han blev præsenteret for en bog med fotos og vidunderlig feedback fra unge mennesker om hvor meget, de havde fået ud af projektet.

Evaluering

Projektets overordnede resultat er blevet evalueret – en insisteren på en demokratisk proces, hvor man gør alt for at forsikre, at unge mennesker spiller den største rolle i beslutninger om noget, der påvirker dem.

Fordele

Det har givet national anerkendelse til High Life Highland ved at levere en workshop på National Youth Work Conference og være finalist ved the National Youth Work Awards. Vi fik også anerkendelse fra medlemmer i Highland Council og medlemmer af det skotske parlament.

Supplerende links til mere information

No links.