Young Reporters (DK)

I løbet af European Championship Sporting event 2018, som blev afholdt i Strathclyde Country Park, North Lanarkshire, lavede vi NL Young Reporters-holdet.

Land

Skotland

Organisation

North Lanarkshire Council, Youth Work Team

Målgruppe

Unge mennesker med en interesse for at repræsentere unges stemme, fællesskabsbaseret historiefortælling og reportage, i alderen 12-26. De unge i projektet var 12-19 år.

Formål

I løbet af European Championship Sporting event 2018, som blev afholdt i Strathclyde Country Park, North Lanarkshire, lavede vi NL Young Reporters-holdet. Opgaverne bestod i at dække alt, hvad der skete dagligt fra “Go Live in the Park”-zonen. Målet var at få unge mennesker til at fortælle eventens historie via fællesskabsbaseret digital journalistik.

For det andet sigtede vi efter at udstyre deltagerne med nye digitale færdigheder ved at tilbyde træning og mulighed for at blive støttet på stedet af en professionel filmskaber, som gav dem færdigheder indenfor vlogging, blogging, fotografering, brug af sociale medier, fremstilling af film, interview og redigering.

Udvikling

Et lignende pilotprojekt har foregået de sidste par år. Projektet var koblet til the British Transplant Games, og det var så succesfuldt, at vi blev spurgt af arrangørerne, om vi ville deltage igen. Denne aktivitet blev også planlagt som en showcase event i løbet af Skotlands “National Year of Young People”.

Aktiviteter

De unge kan selv vælge hvilke historier de vil opsøge og rapportere om, og de har fuld kontrol over den kreative proces fra da af, med den støtte de har brug for. Det er hurtigt fællesskabsorienteret journalistik: Historierne bliver fundet, redigeret og postet live indenfor få timer, så unge mennesker vænner sig til at arbejde med korte deadlines og være på tåspidserne.

Ressourcer

Vi bruger iPads, videokameraer, mikrofoner og mobiltelefoner. Vi har to ungarbejdere som støtter projektet, og en freelance filmskaber som leverer teknisk ekspertise og support. Wi-Fi var ikke altid tilgængeligt, så vi tyede til mobiltelefoner, når det var nødvendigt.

Evaluering

Vi afholdte en showcase event, hvor vi samlede alt arbejdet og fik inputs fra nogle af de unge, der var involverede. Vi samlede deres feedback. 

Vi præsenterede også vores arbejde for embedsmænd og politikere. Vi samlede Twitter-statistik som en indikation for projektets rækkevidde og engagement.

Fordele

Det har fremhævet ungdomsarbejdernes evne til at engagere unge mennesker på en ny måde, og det har givet en anden måde for de unge at blive hørt på. 

Modellen kan anvendes til ethvert arrangement eller problem. Det er en engagerende og sjov måde at fange det, der er vigtigt for unge mennesker på, og “voksne” er villige til at lytte og tage notits. Vi er alle meget mere sikre i at anvende digitale færdigheder til at optage og fremvise vores arbejde, som gør det muligt for os at nå et bredere publikum. 

Supplerende links til mere information

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCz8hWfE9F9pUbkY_Y032VdQ/videos

Twitter: @NLYoungReporter

Blog: https://nlyoungreporters.wordpress.com